Diensten

Diensten

Interventures staat voor innovatie, interventie en avontuur. Ga mee op avontuur met mij als expeditieleider, of als reisgenoot die naast je loopt. Of leer van mij zelf gericht te interveniëren in de ontwikkeling van je organisatie en jezelf. Elke vraag en elke context is anders dus Interventures maakt de aanpak altijd op maat.

Begeleiden ontwikkeltrajecten

Ik creëer tussenruimte om tot leren en ontwikkelen te komen. Werken aan een concreet praktijkvraagstuk en tegelijkertijd op avontuur gaan om jezelf en de organisatie te vernieuwen. Ook faciliteer ik ontwikkelruimte tussen organisaties om samen tot nieuwe taal en samenwerking te komen.

Voorbeelden: Vernieuwend Leiderschap, Ontwikkelprogramma VakAdviseurs, leernetwerk Samen leren in actie, De kunst van het laveren bij het coachen van kleine innovatieteams.

"Een prachtige opbrengst is dat we als directeuren bruggen hebben gebouwd tussen verschillende eilandjes. We hebben aan relaties gebouwd en zijn elkaars taal en bedoelingen steeds beter gaan verstaan."

Dat wil ik!

Faciliteren

Facilitator van het (groeps)proces is de plek die heel goed bij mij past. Wat ik doe is de kaders neerzetten, observeren, ondertitelen wat er gebeurt, spiegelen en interveniëren. Zodat het team of de groep tot de best mogelijke uitkomst komt.

Voorbeelden: Destination Innovation, Brigade Anders leren Anders organiseren.

“Dank voor de Destination-Innovation-dag! Onze verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. We hebben nuttige nieuwe inzichten verkregen en zijn tot concrete stappen gekomen. De werkvorm sprak ons erg aan: inspiratie opdoen en zelf hard werken.”

Dat wil ik!

Intervisie

De essentie van intervisie is voor mij meervoudig kijken naar een vraagstuk. Met hulp van de brillen van de andere deelnemers begeleid ik de casusinbrenger naar de kern van het vraagstuk. Waar zit de crux? Wat helpt om een nieuwe aanpak vorm te geven?

Voorbeelden van blogs: Reflectie op actie, Illusie van actie

“Je bent in staat een prettige sfeer te creëren waarin mensen open durven te zijn”.

“Je kunt goed niet-oordelend helpen bij het intervisieproces en doorvragen tot de kern”.

“Variatie in werkvormen, met de vaart erin, dat is fijn! Compliment voor het verbinden in de groep.”

Dat wil ik!

Masterclasses of gastlessen

Ik verdiep me graag in (wetenschappelijke) inzichten uit de veranderkunde, organisatieontwikkeling en leren en ontwikkelen. Ik verbind die inzichten graag aan jouw dagelijkse praktijk, zodat jij er effectiever mee kan worden. Onderwerpen die me fascineren zijn onder andere complexiteit, sturing en ruimte, systeemdenken, eigentijdse vormen van organiseren en onderwijsvernieuwing.

Voorbeelden van blogs: Samen verhalen maken, Ruimte creëren vraagt moed.

“Mooie sessie, Martine. Je maakte lastige veranderkundige modellen toegankelijk voor ons!”

Dat wil ik!