Over Interventures

Over Interventures

Interventures is een combinatie van innovatie, interventie en avontuur. Vernieuwingsprocessen of veranderingstrajecten blijken in de praktijk vaker een avontuurlijke expeditie dan een geplande reis die verloopt volgens een vooraf geschreven plan. De interventies zijn dan ook gericht op ruimte creëren, goed luisteren en observeren wat er is. Niet alles is van tevoren te bedenken en de ontwikkeling gaat altijd door. Het is dan ook nooit af.

Ik ben een ontdekker met oog voor structuur. Een ontdekker van patronen, structuren en verbindingen tussen mensen, in organisaties of tussen organisaties. Soms helpen die structuren en patronen om de dagelijkse praktijk makkelijker te maken, soms staan ze echter in de weg om (nieuwe) doelen te bereiken. In Interventures ga ik samen met de betrokkenen op avontuur om te ontdekken hoe de gewenste toekomst zelf gevormd kan worden. Lees meer over Interventures in dit artikel.

Meer informatie over mijn aanpak en voorbeelden van projecten is te lezen op de pagina diensten.

Beroepsverenigingen
Vanuit Interventures ben ik lid van de coöperatie Nieuw Organiseren (SIF Utrecht), en van de Orde van Organisatieadviseurs Ooa.
Op alle projecten van Interventures zijn de algemene voorwaarden van de Ooa van toepassing. De privacyverklaring vindt u hier.